Detox

DETOX
Nedanstående text är hämtad på engelska sidor. Jag har översatt den på Google translate och texten är på sina ställen kanske inte korrekt översatt. Jag reserverar mig för att det kan ha blivit fel i texten utifrån översättningen. Jag har gått igenom texten och efter bästa förmåga försökt att skriva den så korrekt som möjligt, men kan inte garantera att det blivit helt rätt.

1.    Att förbereda sig mentalt är nödvändigt och viktigt innan du påbörjar en rening eller avgiftning. En detox genererar både mentala och känslomässiga triggers som kan vara utmanande och det är därför viktigt att skapa ett så gynnsamt klimat som möjligt.  

2.    Ät hälsosamt protein och fett. Att äta en balanserad kost med bra proteiner och fett är ett bra sätt att reglera blodsockernivån och att undvika toppar av stresshormoner under en detox. Förbered din kropp genom att äta sådana livsmedel som kött från gräsätande nötdjur, smör, ekologiska fåglar och ägg samt oliver och olivolja. Kombinera bra fetter och protein med en mängd olika grönsaker och örter.

3.    Begränsa ditt kolhydratintag. Att stabilisera blodsockret är det bästa sättet att undvika humörsvängningar, sug och stress och även att minska aptiten. Både enkla och komplexa kolhydrater stimulerar frisättningen av stresshormoner och bör undvikas. För att uppnå en sund och framgångsrik rengöring snabbt är det bra att förbereda kroppen genom att äta en lågkolhydratskost minst tre dagar innan du börjar detoxen.

4.    Drick jästa drycker. Jästa drycker är ett bra sätt att komplettera en snabb rening. Exempelvis kokosvatten, kefir laddad med kalium, enzymer, probiotika och organiska syror som stimulerar immunförsvaret och hjälper kroppen att spola ut gifter och avfall samt helar tarmväggarna, med en hälsosam balans i tarmfloran.

5.    Sov extra mycket. En framgångsrik detox får dig att känna dig trött eftersom kroppen fokuserar på rengöring och helande. Vila gärna under dagen om du har möjlighet.

6.    Drick mycket vatten. Det är viktigt att dricka mycket för en bra rengöring. Drick minst halva din kroppsvikt i liter per dag, ex 3 liter om du väger 60 kg.

7.    Torrborsta kroppen innan du duschar. Torrborstning stimulerar flödet av lymfa under hudens yta. Borsta nedifrån och uppåt, mot hjärtat. Detta tar också bort döda hudceller och bidrar till att öppna porerna innan du duschar.

8.    Drick organiska örtteer. Örtteer är kraftfulla ”superfoods” och innehåller fytonäringsämnen och antioxidanter som främjar en hälsosam rening snabbt.
Exempelvis pepparmint , maskros, och lakritsrot hjälper till med avgiftning av kroppen. Ett specifikt te som kallas "Smooth Move" fungerar som ett laxermedel för att rengöra tarmarna.

9.    Undvik hög intensiv träning då detta gör att kroppen producerar stresshormoner som kroppen inte kan hantera under detoxen. Istället rekommenderas lågintensiv träning, som 30- minuters promenader eller yoga.

10.  Koppla av i bastun eller naturligt solljus. Att låta kroppen svettas hjälper kroppen att avgiftas inifrån och ut genom att porerna öppnas. Bastu gör att värmen tränger djupt in i huden lager och leder gifterna till hudens yta. Att sitta i solen ger inte bara kroppen naturligt D-vitamin utan bidrar också till att koppla av, öka immunförsvaret och rengöra huden från toxiner på djupet.

11.  Investera i ett dusch filter. Kranvatten innehåller klor och andra miljöföroreningar och att investera i ett duschfilter gör att du undviker att förorena ditt hår och din hud.
12. Bli av avfall med Lavemang. Lavemang är mycket effektivt för att få bort avfallsmaterial och gifter från tjocktarmen. Att spola ut gifter skapar en miljö för nyttiga bakterier och stimulerar hälsan i hela kroppen. Prova ett vetegräslavemang, eller ekologiskt kaffelavemang eller ett enkelt vattenlavemang.

Kommentarer

Mest lästa inlägg

Njurrening

Cancerbekämpande livsmedel

Leverrening 2