Tarmflora och cancer (TTAC)

Tarmflora och cancer (TTAC)
Nedanstående text är hämtad på engelska sidor. Jag har översatt den på Google translate och texten är på sina ställen kanske inte korrekt översatt. Jag reserverar mig för att det kan ha blivit fel i texten utifrån översättningen. Jag har gått igenom texten och efter bästa förmåga försökt att skriva den så korrekt som möjligt, men kan inte garantera att det blivit helt rätt.

Att odla nyttiga tarmbakterier är din första försvarslinje mot cancer och många andra allvarliga sjukdomar. Detta sker genom att öka immunförsvaret på de platser du nästan alltid drabbas först med - toxiner, tungmetaller, parasiter, svampar och skadliga bakterier.

Rollen av immunförsvaret mot cancer
För att stärka immunförsvaret, för att förebygga cancer (och så mycket mer), måste du öka goda bakterier i tarmfloran. Forskning från University of Chicago fann att ökade tarmbakterier hos möss vid immunterapi, fick en bromsande effekt på tillväxten av cancerceller vid melanom. De kombinerade sedan tarmbakterier och immunterapi och har nått framgång som var jämförbara med läkemedel mot cancer.

Att öka tarmhälsan handlar om att bekämpa cancer utan att förstöra friska celler utan att istället använda sin egen kropp för att kämpa för dig. Tarmhälsa och förebyggande av cancer går hand i hand.

Den mänskliga microbiosystemet är ett otroligt nätverk av 100 biljoner organismer som lever i och på kroppen. De är gjorda av nyttiga bakterier samt svampar, virus och bakterier som inte är så bra. Vi behöver detta mikrokosmos för att överleva. Förhållandet mellan dem och de människor som bär dem är symbiotiskt i naturen. Antibiotika störa detta förhållande på ett liknande sätt som kemoterapi påverkar den mänskliga kroppen. Kemoterapi utplånar helt friska, icke-cancerceller inuti dig tillsammans med cancerceller. På samma sätt utplånar antibiotika alla bakterier, både de goda och de dåliga.

Hur man bygger upp sin Microbiosystem
Att bygga upp ditt microbiosystem är det bästa sättet för att förebygga cancer, bekämpa cancer, och leva ett längre och friskare liv totalt. Det finns tre viktiga "pelare" för att bekämpa cancer ... som alla bidrar till att förbättra mag-tarmkanalen hälsa.

• första pelaren - Emotionell Rengöring: Stress är känt i traditionella och alternativa samhällen som en viktig orsak till inflammation. Det är en sak alla är överens om (även om traditionell medicin svar har ett annat recept). Inflammation är en byggsten i alla kända sjukdomar. Med andra ord kommer stressen döda dig genom cancer, hjärtinfarkt, eller autoimmun sjukdom - om du gör det möjligt att styra ditt liv.

• andra pelaren - Avgiftning: Personlig föroreningar är lika hemsk som miljöförstöring, och vi är omgivna av både och hela tiden. Det finns en mängd föroreningar i vår mark, vatten och luft. Det innebär att dessa gifter också finns i vår livsmedelsförsörjning. Kontrollen ligger hos dig. Du kan styra vad du sätter på din kropp, vad du stoppar i din kropp, och hur du behåller de miljöer du bor i de flesta (ditt hem och arbetsplats). Du måste arbeta på att ta bort giftiga soppa inuti dig så att du kan börja med ett oskrivet blad.


• tredje pelaren - Diet: Alla (läkare eller på annat sätt) som säger att kosten inte påverkar din hälsa eller förmåga att bekämpa sjukdomen är lögnare. Diet är jätteviktigt. Vad du väljer att stoppa i munnen kan innebära skillnaden mellan liv och död. Så mycket av vår dåliga tarmhälsa är kopplad till vad vi äter och dricker.

Det snabbaste sättet att bygga och stärka dina nyttiga bakterier följer dessa tre pelare och tillämpa dem på alla områden i ditt liv.

Tarmhälsa och förebyggande av cancer hör ihop. Det är sannolikt den främsta orsaken till att ursprungsfolk inte hade en ökning av cancer. De hade en mycket lägre exponering för toxiner, de översvämmades inte av stress och konsumerade en diet av naturliga, råa livsmedel. De fyllde heller inte sina kroppar med antibiotika. Faktum är att de inte exponerades för läkemedel alls!

En hälsosam diet för tarmfloran är att:

• Fas ett: ät pre-biotiska livsmedel som Jordärtskockor, vitlök, lök, purjolök, schalottenlök, sparris, rödbeta, maskros, fänkål, ärtor, kål, nötter och frön.
• Fas två: ät en mängd olika probiotiska livsmedel att diversifiera hälsosamma bakterier i tarmen. yoghurt, kefir, kombucha te, tempeh, kimchi, surkål, fermenterat kött (t.ex. corned beef.), Och fisk (sardiner). Om det är möjligt, inta bröstmjölk som är en fantastiks källa av naturliga prebiotiska föreningar. Det finns inget ämne på jorden som är bättre än bröstmjölk.

Kopplingen mellan tarmhälsa och cancer är verklig. Det finns ingen anledning att du inte redan idag kan börja äta för att förebygga cancer eller för att bekämpa denna sjukdom.

När en persons microbiosystem skadas eller på annat sätt fås ur balans, skapas förutsättningarna för sjukdomsbildning. Med cancer specifikt står vetenskapen inför att avslöja hur en komprometterad microbiosystem kan släppa loss en kaskad av systemfel i hela kroppen som, i många fall, leder till tumörtillväxt och fullt utvecklad cancer.

Inflammation och cancer
En studie i tidskriften Science Translational Medicine visar att det, när microbiosystem misslyckas att synka med resten av immunsystemet, kan leda till uppkomsten av cancer. Tidskriften förklarar hur epidemiologiska studier har knutit microbiosystemisk skada som en viktig riskfaktor för cancerutveckling. Intestinal dysbios, fann forskarna, kan utlösa en inflammatorisk reaktion i mag- (GI) tarmkanalen som, om inget görs, kan leda till tarmsjukdomar såsom Crohns sjukdom eller kolorektal cancer. Gastrointestinala mikroorganismer ska skydda tarmväggarna och fungerar som grindvakter. De tillåter näringsämnen i blodet och blockerar sjukdomsalstrande patogener och toxiner från att passera igenom. Så det är bara logiskt att ett microbiosystemiskt misslyckande inte är annat än katastrofala när tarmkanalen är berörd.Obalans har också varit knuten till många andra former av cancer, inklusive cancer i bröst och lever. De olika inflammatoriska svar som genereras av tarmen dysbios verkar vara systembetingade. Detta innebär att de påverkar en rad system i hela kroppen - både intestinalt och extra-intestinalt.

Det intima sambandet mellan tarmfloran och immunförsvaret är visserligen komplex men det kan sammanfattas så här: för att immunförsvaret ska vara effektivt och bekämpa och förebygga cancer, måste din microbiosystem vara i toppform vid alla tidpunkter. Och det bästa sättet du kan garantera en sund tarm, förutom att undvika de exponeringar som hotar dess integritet, är att inta livsmedel och kosttillskott som hjälper att berika det.

Du behöver probiotika för ett hälsosamt microbiosystem och förebygga cancer. Probiotika är de så kallade levande livsmedlen, eller livsmedel som inte har dödats genom bearbetning. Probiotika finns också i livsmedel som är jästa, som yoghurt, kefir, surkål, kimchi, surdegsbröd, och även pickles som är gjord på det traditionella sättet. Dessa organismer är de som gör dessa livsmedel mycket näringsrika och lättsmälta.

Probiotika innehåller samma kategori av goda bakterier som du har naturligt i ditt microbiosystem. Det är exakt vad din kropp behöver för att fylla på med alla nyttiga bakterier som blivit skadade eller som saknas.

Odlade eller fermenterade livsmedel är rika på cancer-fighting probiotika, och de innehåller också vad som kallas mjölksyrabakterier. Detta är en typ av probiotika och studier har visat att dessa erbjuder specifika skyddande fördelar mot cancer. En studie 2010 publicerad i International Journal of Food Sciences och Nutrition förklarar hur mjölksyrabakterier och dess så kallade "probioactive cellulära ämnen" frisätter enzymer i tarmen som utövar slutgiltiga antitumöreffekter.

Andra studier, inklusive en 2013 artikel publicerad i den indiska Journal of Medical Research, lokalisera specifika probiotiska stammar som Lactobacillus casei som en vetenskapligt baserad immunmodulerande mekanism som skyddar kroppen mot många typer av cancer och andra sjukdomar. Lactobacillus casei är en av de mest populära probiotika tillgängliga för konsumenterna.

Kommentarer

Mest lästa inlägg

Njurrening

Cancerbekämpande livsmedel

Leverrening 2